02 June 2011

Percubaan Memakai Tudung Ala-ala Hana Tajima Tapi GAGAL!!!


Assalamualaikum dan selamat pagi semua ^___^,



Ini Hana Tajima (for those yang ndak tau siapa Hana Tajima adalah wanita cantik yang berbaju merah). Cantik kan Hana Tajima ni. Ya dia memang cantik, cute dan lawa. Entah kenapa hari ini datang mereng kepala aku tiba-tiba ada hati dan ada niat mau pakai tudung ala-ala Hana Tajima. KONON!






Dan hasilnya....







Ok. GAGAL!! 100% Gagal! Antara sebabnya adalah aku bermuka chubby. Sungguh buruk bila memakai tudung macam ni. Kedua, sure mak aku cakap " kenapalah tudung ko tu berselrak gitu". Ya. Mak aku ni bab-bab fesyen tudung dia kureng sikit. Mak, fesyen macam ni la sekarang femes. Tapi jujur, mak aku lagi suka tengok aku pakai shawl macam biasa. Yang tiada terlepas sana. Yang kemas-kemas sikit. Yang tidak serabai.Tapi biasalah, anaknya ni degil sikit. Suka la kan mau ikut-ikut orang. Bukan jugak la terlampau mengikut. Nama pun fesyen. Nanti kalau kita ketinggalan, orang cakap oudated pulak kan. So pakai la apa pun yang penting empunya diri selesa.


Aku sebenarnya berniat ingin mencuba lagi fesyen Hana Tajima ni sebabnya macam selesa pulak kan. Cuma perlu dikemaskan lagi sikit-sikit. Next try will be tomorrow. So besok kita tengok la macam mana hasilnya.




p/s apa petua kecilkan muka?? ada sesiapa tahu???

5 comments:

  1. cube lagi! gambateh!
    hehe
    =D

    ReplyDelete
  2. haha.. xpa cuba lagi!! :D
    sy mau pakai gitu time kawen kakakku nnt :D

    ReplyDelete
  3. cuba lg dear..Asyik pun nk try juga..:)

    ReplyDelete
  4. kasi kecil muka: mebi....exercise....? or mkn chewing gum.....or ketawa slalu :)

    ReplyDelete