03 February 2012

Hati-hati My Cinta (^_^)

Prakkk!!! Prakkk!! Perghhhh! Hebat bunyi tulang temulang aku lepas mengeliat ke kiri dan kanan. Itu tandanya tulang temulang orang penat. Penat seharian bekerja. Mencari rezeki la katakan. Cewahh!


Rasa penat seharian kemarin driving dari Tawau ke Litang Estate, Lahad Datu masih lagi terasa. First time lah ni pemergianku ke sana mengambil masa yang lama.


Pagi kemarin, aku gerak dari rumah lebih kurang jam 7. Singgah di Senario untuk mamaki menapau kuih sebagai alas perut. Oh ya. Macam biasa. Mamaku ikut. Hilangkan bosan katanya.


Lepas beli kuih, kami pergi ambil si Udin di batu 2 Bentol dan barang-barang yang hendak dibawak ke sana. Lepas segala urusan pemindahan barang, aku teruskan perjalanan lebih kurang jam 7.34 pagi.


Sampai d Bandar Sri Perdana LD lebih kurang jam 9. Seperti biasa, makan di Restoran Rumpun Selera adalah perkara wajib bila pergi LD.


Meneruskan perjalan ke Ladang Litang. Perjalanan yang mengambil masa lebih kurang 45 minituntuk sampai ke Litang. Maksud aku dari Bandar LD. Kadang-kadang sejam. Bergantung kepada keadaan jalan. Jalan estate. Biasalah nama pun jalan estate.


Tujuan hari ni ke Litang adalah untuk inspection untuk check samada progress claim kami adalah sama dengan keadaan di site. Thank God. Progress claim aprroved.


Hari kemarin merupakan hari paling memenatkan. Sebabnya, sampai di Litang ada meeting. 1st meeting tu start lebih kurang 12 lebih. Aku ingat betul time tu adalah 12 lebih sebab tengah baru mau mulakan meeting, alarm azan si Udin berbunyi. Lepas tu round site. Lebih kurang 1/2 jam. Balik office estate lagi untuk meeting. Habis dalam pukul 1 lebih. Lepas tu, urus lori-lori di litang lagi. Lepas tu baru keluar dari Litang dalam jam 2 .


Kebiasaannya, balik dari Litang, kami akan terus balik ke Tawau. No more berhenti. Tapi memandangkan perlu hantar orang dari HQ SLDB pergi airport, so kena masuk bandar LD. Sebelum tu kena singgah makan lagi.


Keluar dari bandar LD lebih kurang 3.45. Aku meneruskan perjalanan seperti biasa. Sampai di Tawau dalam jam 5. Memang aku bawak super gila kemarin. Ditambah penat dan mengantok, kadang-kadang aku bantai 150 km/jam.


Belum lagi sampai rumah, aku mendapat sma dari si Ninong. Katanya si Ila sakit. Bergegas balik rumah, kemudian menghantarnya ke Klinik lagi. Selesai segala urusan dalam pukul 6.45 petang.Aku berehat sebentar. Dalam jam 8.30 malam aku keluar lagi. Menemankan si encik boipren ke Studio. Lepas tu makan dan balik rumah dalam jam 11.


Sampai rumah, cuci muka. Berus gigi. Letak kepala di bantal. Langsung landing.


Hari yang teramat penat rasanya. Penat driving. Bosan pun iya. Aku hairan kenapa ada orang suka driving. Bosan lah. Dulu-dulu time baru dapat lesen memanglah excited. Sekarang ni, malas sudah. Penat bah.P/s my encik boipren mau p KK pagi ni bersama geng KCP. Ada kursus photography. Harap2 semuanya selamat pergi dan balik. Amin!!


No comments:

Post a Comment