19 February 2013

Kekok!

Assalam. Since lama ndak da post si blog aku yang tersayang ni, aku jadi kekok untuk menaip entri [ah mintak puji jugak bah]. Rasa lama meninggalkan duni blogging membuatkan aku jadi kaku dan kekok. Sepertinya aku masih si newbie yang baru merangkak untuk berblog secara natural dan tanpa paksaan. Ahh tapi ndak aku kisah semua itu. Akan aku jadikan dunia blogging ini duni mengisi masa lapangku. [cehhhh]


Actually banyak benda aku mau share blog tersayang ini. Sia-sia bayar domain kalau hanya untuk ditinggal-tinggalkan. So dengan tekad dan semangat baru, aku bangkit semula. Menjadi blogger terhebat di abad ini. Fulaweh!! Macam betul. Sebenarnya, aku start blogging ni sebab mau jadikan blog berbayarku [keangkuhan terserlah disitu] menjadi medium untuk aku coretkan segalanya suka duka hidup aku. Hidup lama dan hidup baru. Ya "HIDUP BARU' yang bakal menjelma tidak lama lagi. Insyallah.Semoga semuanya berjalan lancar. 


Sebagai permulaan, biarlah gambar anak buah kesayangan aku, AWANGKU AYSH ARYAN BIN AK MOHD AZLAN ini menjadi penghias blogku yang sudah lama suram. Ya, mungkin gambar dia akan sentiasa muncul dalam blog aku ini. Kerana dia yang tersayang. Jadi akan sentiasa muncul. Mungkin menjadi penghias muka depan blog aku juga. Say hi to Aysh!
Si kecil yang kini berusia 8 bulan lebih. Si nakal dan si manja dalam keluarga. Menjadi kesayangan semua orang menjadikan dia manja dan aku sayang dia sangat-sangat dan banget-banget. Kadang-kadang pandai rindu oo kalau pagi before pergi kerja tiada cium dia. Haiyooo!! Penyakit!!!


Tidak lama lagi akan berusia 9 bulan dan ku yakini, mesti teletahnya makin mencuit hati. Memang mencuit hati tapi amat memenatkan acik rinanya ini. Bayangkan kalau dia bad mood salah satu cara yang boleh buat dia happy dan tertawa adalah dengan menari depan dia. Then bila stop, dia nangis dan bad mood balik. Bayangkanlah aku terpaksa menari depan budak kecik ini. Kalau lepas meari dia bagi markah berbaloi jugak. Arghhh.. demi sayangku padamu. Menari pun menarilah. 


Jam sekaran 4.15pm. Masa untuk balik. Bersendirian di opis ini adalah perkara bodoh yang selalu aku lakukan. Bah nanti sambung. Malam aku conteng lagi pada dirimu itu wahai  rinadorinabahar[dot]com.p/s mooddddd !!!

No comments:

Post a Comment