21 May 2011

Sepah Terbaik!! Jozan Tetap Dihati Aku!!

Assalamualaikum dan Selamat Pagi Sabtu ^____^,




Sumpah aku cakap, dalam banyak-banyak lawak dalam MAHARAJA LAWAK Minggu ke-8 semalam, aku rasa SEPAH yang TERBAIKKKKKKKKKKKK!!!!  Memang menjadi lah kan lawak makcik-makcik kampung diorang tu. Aku ketawa sampai ndak ingat dunia. Aku tengok ML sambil jahit manik baju kurung  aku. Ketawa ndak ingat dunia,nasib baik jugaklah kan ndak tercucuk jarum.Silap-silap haribulan jadi macam kaki MAK TOM kan.



Serius aku cakap memang menjadi lawak diorang ni. Mari kita layan lawak diorang dulu. Tengok ko ketawa ka ndak???








Bawah ni pulak lawak JOZAN. Agak kureng, tapi JOZAN tetap dihati aku. Jozan tetap pilihan no. 1 aku.






Bagi aku, lawak Jozan kurang menarik. Sebabnya, entah la. Lawak tu memang la lawak. Tapi, aku tengok macam tiada motif. Tapi aku suka kelainan yang mereka buat. Time lampu off, diorang imagine tengah terang benderang dan time lampu on diorang imagine keadaan tengah blackout. Idea yang baik. Tapi bagi aku, setakat minggu ke-8 ni, aku paling suka lawak Jozan minggu yang ke-5. 






Sumpah, time ni aku ketawa gila-gila babi. Especially bab rupa-rupanya tukang tarik kereta tu si Mail Lambung tu boipren adik si pemilik kereta. Serius lawak. Ketawa ndak ingat dunia aku time ni.Yang lain, aku rasa lawak diorang best tapi bukan terbaik antara semua yang ada.



Tapi, apapun, Jozan tetap terbaik dihati aku. 






p/s Ahmad Idham ada cakap, yang rajin mengundi bukan makcik-makcik tapi golongan muda... betulkah???



5 comments:

  1. weh, mlm td jozan plg lawak kot...

    ReplyDelete
  2. @Mohd Nor Quiyyum Jozan tetap lawak...tapi sepah buat aku pecah perut bab yang potong kaki tu..

    ReplyDelete
  3. Bagi saya Jozan paling best waktu muzikal final dengan waktu Awan Nano Nao.. tengok 10 kali pun x bosan.

    ReplyDelete