14 August 2009

...it's friday yo!!...

kuikuikui... tetiba aku rasa mau ketawa sendiri. aku pun nda tau kenapa title entri aku kali ni seems like aku sangatttttttttttttttttttttttttttt hepi hari ini hari jumaat padahal aku bukan orang gomen pun. lainla kalau aku orang gomen. orang gomen memang menantikan hari jumaat ni. ehhh... chop2.. setahu aku company eda pun cuti jugak hari sabtu. angah dia pun nda kerja jugak hari sabtu. CISS!!! http://www.emocutez.comrupanya aku yang salah pilih company .termasuk tahun ni kalau aku nda salah membuat penghitungan, aku sudah kerja lebih kurang 2 tahun lebih dan bekerja dengan 2 buah company yang kerja pada hari sabtu. sangat sedih!!http://www.emocutez.com aku tidak pernah merasakan nikmat sebenar kegembiraan menanti hari JUMAAT.tp company sekarang ni oklah jugak. at least aku dapat nikmati hari sabtu walaupun hanya separuh hari compare dengan time aku kerja dengan WCT (Redevelop KKIA Terminal 1) dulu. apa tidak nya... waktu bekerja adalah Monday-Saturday - 8am-5pm. gila kan. dan kadang kalau terlalu busy(konon la busy) sebab turun site so tepaksa OT smpi malam dan kadang2 jam 11 baru balik(OT + Main game).dan yang paling sadis ahad pun aku kerja okay(actually boleh jak aku nda kerja tapi disebabkan aku bosan tinggal di rumah so aku kerja la at least aku dpt cuti ganti..kuikuikui..).serius aku cakap, selama aku kerja di company lama, aku dapat rasakan aku ini seorang WORKAHOLIChttp://www.emocutez.com(konon)... walaupun kadang2 time kerja tu banyak main dari bekerja tapi most of my time aku di opis atau pun bersama kawan2 opis..tapi aku enjoy jugak la. maybe time tu semangat aku masih berkobar2.. freshgrad la katakan. sekarang ni bukan la malas mau kerja tapi kerja gitu2 jak. cam biasa. belajar benda yang bukan bidang aku dari bawah. who knows kan akan datang aku mau buka company sendiri. at least aku tau basic bahagian admin & purchasing sikit. Insyallah....(that's what me and Mr. Bucuk planned).


sekarang ni aku taip entri ni dalam bilik bos. bos nda da. p kk semalam dan kalau nda silap 16 mau p Bangkok. sapa lagi sponsor kalau bukan Bro Jason.. begitu la kamu..enjoy nda bawa aku. nda pa..nda pa. janji hati2 jak kamu ya. jan bawak balik penyakit...PALIS2!!!
http://www.emocutez.com

errmmm...minggu depan mau puasa sudah kan. gumbiranya aku. banyak benda buat aku gumbira bila kedatangan puasa kali ini. pertama, aku gumbira sebab bulan puasa ni aku ada misi. so kalau bulan puasa sudah hampir tiba maknanya misi aku akan bermula. kedua, aku nda sabar tunggu Mr.Bucuk balik. aduiiiiii....cepat la..aku sekarang ni sibuk mneghitung hari sudah ni. dan yang ketiga... aku gembira sebab kalau bulan puasa sudah tiba..maknanya nda lama lagi HARI RAYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!http://www.emocutez.com gila ka ada orang nda gembira bila hari raya..


balik kepada tajuk,kalau hari ni hari jumaat,maknanya esok sabtu dan lusa ahad. erm... last ahad before puasa ni. apa yang mau di buat ya. plan mau pigi berminah ronggeng la ahad ni tapi nda tau mau p mana lagi. dD...bila mau p begambar2 lagi ni. ahad ni la.ok ka?? aku bawak kawan2 aku sini. ramai2 best. amacam?? SHAN-SHUI kita p??? ( aku tau dD slalu baca blog aku - perasanya aku http://www.emocutez.com)


this is me.the real me. tanpa sebarang make-up.sila abaikan jerawat yang kelihatan.

*SHYhttp://www.emocutez.com*

(Gambar ini hiasan semata2. taken last week. before p kenduri arwah di rumah nenek sebelah bapak aku. semenjak HP aku masuk sepital last month,aku sudah kurang begambar.nda sefanatik sebelumnya.)







nota kaki tangan dan mulut:kepada yang belum ganti puasa..sila la ganti...

6 comments:

  1. mana ko tau aku salu baca blog ko ni? hahaha

    ahad ni aku try la ya...sakit jak ku ni jo...lepas satu, satu...bukan virus h1n1 ya (walaupun ku antar c sam pi spital aritu sbb saspek ada benda tu huhu)

    ReplyDelete
  2. kuikuikui...ok..mana2 jak. kalau ndak pun...tym puasa pun boleh bah.before bebuka kita bgmbr..hahahah

    ReplyDelete
  3. klu tem posa kena jaga pose ckit...

    ReplyDelete
  4. ala jo..bukan kita bebogel pun...

    ReplyDelete
  5. nanti orang2 d shan shui tegoda...

    ReplyDelete
  6. dorang yg berdosa..bukan kita...

    ReplyDelete