24 April 2009

...baguslah kalau semua kawan2 aku sudah berjaya...

tadi...aku adalah baca beberapa blog kawan2 lama aku...kawan2 aku dari zaman sekolah rendah sampailah U....(dan aku ada jgk bc sebelum2 ni..)...aku happy baca blog diorg..suma sudah berjaya...malah kebanyakan sudah punya kereta sendiri... wow..aku bangga la kawan2 aku semua jadi orang...nasib ndakda jugak yang jadi orang2...hehehe...

kamu jugak yang berjaya..punya kereta sendiri...ndak macam aku...ndak mampu aku kesian... kecik jak gajiku ni ... kereta pun still pakai ehsan Hj. Bahar... mau beli sendiri..SUMPAH!!! aku ndak mampu.... sedangkan sekarang ni pun aku rasa ndak cukup gajiku... ni pulak mau beli kereta..alamatnya aku tidur dalam kereta ndak belajan kemana2 lagi la... Maafkan anak mu wahai Hj. Bahar kerana masih meminjam kereta anda... suatu masa nanti akan aku pulangkan c kereta kecik itu bila aku sudah mampu memiliki BMW 7 series milik aku..jan risau..ini janjiku padamu wahai Hj. Bahar...

bukan kedekut mau beli kereta bah...(aku tau tu ada sudah tu yang mengumpat aku tu...)... betul pulak aku ndak mampu.... time gaji jak..pas bayar loan ptptn...loan ini..loan itu...simpan sana sikit..simpan sini sikit.... nduk bah...mau bayar kereta pun ndak cukup...tu la sebabnya aku masih belum ada niat mau beli kereta...

Ruginya sapa kawin sama aku ni kan... kereta pun ndak ada...saving jak bnyk smpi penuh bank..(erkk...aku tercakap pasal saving ka??? Ya ampun..ndak sengaja....ndak da tu..ndak da...main2 jak...[ada pakcik aku pernah ajar aku time aku sekolah dulu....kalau sudah kerja NEVER bgtau lelaki or so-called BF...yang kita banyak saving..dan jan beli rumah dan kereta sebelum kawin...takut lelaki ambik kesempatan...aku ndaktau statement tu betul atau tidak...tapi itu la yang aku amalkan sekarang...so..lelaki..dont blame me..sbb yg ajar aku pun lelaki...]) <----- patutla lelaki ndakmau kawan dengan aku..takut kali diorg kalau kawin sama aku..nnt aku kikis duit dorang sbb aku ndak da apa2...hahahahahah....ndakpa..jan salahkan aku..salahkan pakcik aku sbb dia yang tanamkan perasaan itu dalam diri aku...BLAME HIM!!! (speaking lagi..cam shi-al..ntah betul ntah tidak aku speaking)

haha..apapun... aku happy kawan2 aku semua sudah berjaya...janlah di lupa kawan kalian yang satu ini..yang still terkapai2 mencari arah hidup...(macam mintak simpati jak bunyikan..cam shi-al..)

nota kaki tangan dan mulut:Cik dD...ko pun sama cam aku ka masih?? masihka ko menggunakan kereta ehsan bapak anda...woii...bayar sendiri la...gaji ko besar tu..kalah cikgu kan... berapa sangatla mau bayar kereta ko tu...credit card ko kan GOLD..ndakn jugak masih mengharap ehsan orang tua...

8 comments:

  1. ala, lekla beb..pelan2 ba..ada gak rezeki mu tuh nt..

    ReplyDelete
  2. untuk pengetahuan sesetengah org, bila bapak kita byrkan bil kereta kita, bukan maksud kita nda mampu. tapi brg free sapa mau tolak.apa susa2 bayarkan bil parents plak kan.huhu

    jan ko betrep jow.nda mampu kunun.p ko bayar sendiri ccm mu tu.jangan humble jo.nnt org kata nda mampu.kena temberang ckit.huhu (tgh penat sbb tu byk mengarut)

    ReplyDelete
  3. jo...bukan aku humble jo... bak ko kata tu la..sudah free...jadi aku layan jak...lagipun sapa lagi mau kasi habis harta bapaku kalau bukan aku ngn adikku...lgpun selagi aku lom kawin kan aku masih di bawah tangungan bapak ku..hahah...so..sian bapak aku nanti dapat dosa plak dia kerana mengabaikan tanggungjawab yg Allah bg ngn dia...


    ko ya jo yg suruh aku temberang..kan betemberang sudah aku... Ya Allah..ampuni dosa hambamu...

    ReplyDelete
  4. huhu. tepaksa betemberang sbb takut org cakap nda mampu dan nda puas ati.

    ReplyDelete
  5. kalau kita temberang pun jo..kita tetap bukan cikgu DPLI...

    ReplyDelete
  6. seringkali aku terlupa...KPLI..

    ReplyDelete